Beïnvloedingspsycholoog Senior

Motivatie psychologie

Een rijke boer die ouder werd, moest op een gegeven moment beslissen welke van zijn drie zonen hij zijn geld en zijn landerijen zou schenken. Hij hield van alle drie zijn zonen evenveel. Op een dag besloot hij zijn drie zonen mee te nemen naar een van zijn akkers. Daar aangekomen gaf hij ze de opdracht om zo recht mogelijk van de ene naar de andere kant van de akker  te lopen. Hij die de meest rechte lijn kon lopen kreeg al zijn bezittingen. Willekeurig begon de eerste zoon te lopen. Af en toe keek hij om en corrigeerde zo zijn looplijn. De tweede zoon begon ook te lopen en deed dit achterste voren. De derde zoon echter nam aan de horizon in zijn vizier een duidelijk eindpunt waarop hij zich op richtte en liep zo de perfecte rechte lijn en ‘won’ de erfenis.
(Bron: mijn wijze opa)

“Zonder doel en motivatie gaat een mens alle kanten op behalve een richting.”

Motivatie verwijst naar factoren die ertoe leiden dat een persoon zich op een bepaalde manier gedraagt. Motivatie beïnvloedt de richting, de intensiteit en de volharding van gedrag. Het woord motivatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘motio’, dat zoiets als ‘bewegen’ betekent. Je stelt je dus de vraag: wat beweegt mensen tot bepaald gedrag?

Deze opleiding geeft je inzichten hoe motivatie verloopt én hoe te motiveren. Zowel bij jezelf als anderen.

Voor wie
Voor degene die de opleiding Beïnvloedinspsycholoog (HBO) succesvol hebben afgerond en een verdiepingsslag willen maken op het gebied van Beïnvloedingspsychologie.

De opleiding is zo samengesteld dat deze perfect te combineren is met een druk werk -en privé bestaan. De duur is 3 maanden en bestaat uit 3 klassikale praktijk dagen.

Praktische info

Start: 1 jaar na diploma Beïnvloedingspsycholoog (HBO)
Studieduur: 3 maanden
Praktijkdagen: data in 2021
Tijd: 10.00 uur – 16.30 uur
Locatie: Van der Valk | Zaltbommel
Investering: 1.999,- all in, excl btw
Docent: Hein Heijen
Incompany: wij bespreken graag de mogelijkheden