Aangenaam,

Hein Heijen

Ik, Hein Heijen, ben werkzaam als docent, auteur, en erkend expert in het domein van toegepaste neuromarketing, sales- en beïnvloedingspsychologie.

Levensloop

Mijn academische reis begon met het volgen van studies in bedrijfskunde en psychologie, waarna ik me verdiepte in counseling. In 1993 had ik het voorrecht, samen met Wiebe Monsma, de opleiding stress counseling te introduceren en doceren – de eerste in zijn soort in Nederland.

In 1995 nam ik het initiatief voor de oprichting van het opleidingsinstituut Psychodidact. Hier bedacht en ontwikkelde ik de opleiding stressmanagement en doceerde ik een breed scala aan vakken waaronder algemene psychologie, klinische psychologie, neuropsychologie, transactionele analyse en sociale psychologie.

In het jaar 2009 bundelde ik de krachten met een toenmalige partner en collega om het boek “Deskundig hulpverlenen, de gespreksmethodiek” te schrijven. Ook ben ik medeoprichter van Stichting ES (Emotionele Support) en Hupper.

In 2015 besloot ik een nieuwe weg in te slaan door Psychodidact te verlaten en de Academie voor Gedragskennis op te richten. Hier heb ik met succes de door de Universiteit Leiden onderwijskundig gevalideerde Post-HBO opleiding tot Beïnvloedingspsycholoog en de Masterclasses Toegepaste Neuromarketing en Toegepaste Salespsychologie bedacht en ontwikkeld.

Hein Heijen

Het Gedragsmodel van Hein Heijen (2018)

Mijn passie voor het delen van kennis vindt niet alleen plaats in de academische wereld, maar strekt zich ook uit tot het geven van lezingen, gastcolleges en inspiratiesessies. Als personal trainer bied ik ondersteuning aan sales- en marketingmanagers, CEO’s van prominente bedrijven en communicatieadviseurs van overheidsorganisaties.

In 2018 kwam mijn Gedragsmodel van Heijen tot bloei, een model waarin ik de 11 stappen onthul die ieder individu doorloopt alvorens gedrag in diverse situaties tot uiting komt.